Referenser

“Kerstin är en fantastisk tillgång”

När Svensk Plaståtervinning byggde en av Europas största anläggningar i Motala för att ta emot insamlade plastförpackningar behövde de hjälp av en arbetsmiljöingenjör. Via Gotahälan kom de i kontakt med Kerstin.

"I uppstarten behövde vi professionell hjälp med bland annat riskbedömning och att titta på arbetsplatsens utformning", säger Karin Petersson, head of operations på Svensk Plaståtervinning i Motala.

Hon berättar att de klickade bra redan från start och de nu har nu arbetat med Kerstin i flera år.

"Man blir alltid glad när Kerstin kommer och samarbetet går utomordentligt bra. Hon har hög energi, är alltid glad, trevlig och hon är kunnig."

Idag arbetar företaget systematiskt med arbetsmiljön. Kerstin deltar i arbetet med att identifiera risker och ger förslag på vilka och när åtgärder ska sättas in. Hon är med på skyddsronder och skyddskommitténs möten.

"Lagar och regler som berör arbetsmiljö ändras hela tiden. Kerstin bevakar och informerar om vilka ändringar som gäller oss. När man har många hattar på sig är det inte lätt att hänga med, därför är såna som Kerstin guld värda. Hon är en fantastisk tillgång för oss."

Karin Pettersson
Svensk plaståtervinning i Motala

“Kerstin har hög kompetens och är lätt att ha att göra med”

Sedan 1949 har den populära Wettexduken tillverkats i Norrköping, sedan 1990 inom företaget Freudenberg. Per Stenman på företagets HR-avdelning berättar att de har arbetat med Kerstin under flera års tid.

"När hon gick över till att bli egenföretagare fortsatte vi att anlita henne. Kerstin är trevlig, lätt att ha att göra med, flexibel, tydlig med vad som gäller, har hög kompetens och hon levererar både svar på frågor och rapporter snabbt."

Kerstin gör olika typer av arbetsmiljömätningar som ligger till grund för åtgärder och handlingsplaner på företaget. Någonting som Per uppskattar är att han kan ringa Kerstin om han har en fundering och behöver någon att bolla med.

"Vi är väldigt nöjda och kommer fortsätta att anlita Arbetsmiljöingenjören."

Per Stenman
HR på Freudenberg i Norrköping

Intervju med Lars-Erik Järvmark 
HMS-chef på Kanonaden Entreprenad AB

"Vi på Kanonaden har anlitat Kerstin som arbetsmiljöingenjör sedan hon startade sitt bolag. Hos oss på Kanonaden har Kerstin arbetat med många olika delar inom arbetsmiljö. Hon har utfört mätningar och analys av resultatet för exempelvis damm, vibrationer och partikelmätning. Hon har även hållit i utbildningar för vår personal exempelvis inom kvarts- och helkroppsvibrationer.

Vi upplever att det är en stor fördel för oss att Arbetsmiljöingenjören är ett litet företag då vi värdesätter den personliga relationen. Att vara kund hos en större aktörer innebär ofta att vara en i mängden medans hos Kerstin är vi viktigare.

Vi kommer att fortsätta anlita Kerstin då hon besitter precis den kompetens vi efterfrågar, hon har stor förståelse för vår verksamhet och hon är lätt att samarbeta med. Det är enkelt för mig att rekommendera henne till andra."

Lars-Erik Järvmark
HMS-chef
Kanonaden Entreprenad AB